Senaste inläggen

Av Marie Bolk - 17 mars 2010 11:16

                    

Nu har vi vart på träning för Christina Drangel i helgen jag och lilla Räser-Maja  


                    

                 Hade ingen bild därifrån så det får bli denhär tagen hemma av  Emelie Lindohf


När vi kom till Väddholmen i Fredags så togs först en fika med goa Ellen i hennes dömysiga lilla hus! Vi bjöds på the och Ellens mammmas fantastiska bröd.

 Då min vän och blivande åka-på-utbildning-kumpan Susanne oxå va med så blev det extra trevligt. Hennes pålle hade dock andra åsikter om huruvida det va kul å åka på kurs eller inte. Han såg monster som vi inte såg och hade antagligen en sväng av vårhingstsjuka trots avsaknande av därtill hörande attiraljer.


 Tog en tur i det vackra ridhuset för å checka av gas broms och styrning. Styrningen kärva lite i vänster varv...och turbotrycket va borta. Allt funka liksom men något va tjall... Hmmm...Galopperade tom och det gick fint...hmmm

 Då Susanne hade lite värre problem med sitt fordon, så tyckte hon nog att jag var fjollornas fjoll och avfärda det hela med att Maja blivit kall. Och hon hade nog rätt för Maja fick sova i sin blå yllepjamas under natten, så första passet kärva bara styrningen något i vänstervarvet...turbotrycket va dock tillbaks med råge!


 Detdär med att turbotrycket är så högt ställt på MAja är ju ett litet problem...

Hemma kan hon ju oxå ladda men på ett betydligt lugnare sätt.

Man kan välja å gå på det trycket och träna hästen där, men kvaliteten i rörelserna blir ju inte riktigt det samma och hästen utsätts för onödig stress (och jag kan tänka mig att det blir i längden skadligt oxå). Så det gäller å hitta rörelser som sänker laddtrycket.


Första passet innebar att rida på fyrkantspåret och följa spåret och ställa i hörnena. Jävlit enkel övning  .....på PAPPRET!  

 Ens egen kropp hittar på såååå mycket saker som den gör som den inte ska göra, vilket resulterar i att hästen försöker lyssna och det kan bli väldigt ormigt. Maja hörde dessutom diverse saker genom ridhusväggen vilket inte gör saken lättare-men jag har blivit hyfsat bra nu för tiden å ignorera hennes utåtriktning. Fast ibland vill jag sätta en såndär lapp över munnen på henne "DON`T OPEN UNTIL X-MAS" så man hör vad Instruktören säger.  


Men jag har ju ändå möjligheten å lägga ur växeln helt på MAja och låta henne stå helt stilla på tomgång. Då är hon lugn som en filbunke. Fast lägger man i växeln igen så accar det som bara den igen. Men vi kom igenom första passet och Maja blev lite lugnare.


                 

Maja kan konsten att stå still-här har hon dock rymt iväg när vi fotade och hittat- ETT VÅRTECKEN! Men när hon insåg att jag stod kvar så kom hon kutandes tillbaka, ungefär som hon blev bekymrad över varför jag inte följde med! Hon valde alltså mig framför å stå kvar å tugga gräs!!!Sånt värmer i hela hjärtat!!!!!!!  


Pass två vart ungefär samma men med lite variation som volt i hörnena och lite från mig påhittade lugnande övningar. Maja blev i allafall såpass piano så jag våga mig på å prova galoppen.


 Christina påpeka att MAja skolgalopperar(4takt) i vänster varv och 3takts galopperar i höger varv. Men jag skulle inte bry mig så mycket om det i dagsläget, för jag skall öva fattningar och galoppera "in" henne så får man justera det sen. Hon ska ju faktiskt i slutändan kunna ha båda delarna i båda varven! Jag tror det är dret i andra änden på snörena jag....


Sista passet på Söndagen så red vi på en 8a. Med noggranna vägar och övergångar. Christina sa att jag skulle sluta om med mina armbågar något mer för å stabilisera min kropp mer-och vips! När jag gjorde rätt (och kom ihåg armbågarna) så kändes en huuuuge-stor skillnad. Jättehäftigt. Maja lugnade sig oxå betydligt och började vila på stegen i både skritt och trav. UNDERBART!


 I början när jag hade MAja så red vi på 8or VÄLDIGT mycket. Det är meditativt både för en själv och hästen. Jag red då MAja i 8or mest för att lära henne svänga och byta varv-vilket är ett ypperligt sätt att arbeta på tycker jag.


8an är ju något Maja känner igen och blir lugn av, så Christina tyckte att den va viktig för oss när vi kommer bort! Så det händer samma som hemma.


 Jag ser så fram emot Utbildningsstarten (Integrerad Ridkonst för Christina Drangel) så jag kan knappt vänta. Maja blir först å få åka till Stockholm, sen är tanken å ta med Sixpack i den mån det går och att han får hålla sig frisk!


På Återhörsel!

Eiram-för dagen trevligare än vårgräs....


PS. Ett stort tack till Väddholmarna för logi, glada tillrop och UNDERBART TOKGO MAT!

     Ja jädrar...Ni borde öppna restaurang!!!!! He He när folk ber om doggybag från kursen för att dom ska fortsätta äta hemma så säger det ju en del...hii hiii

ANNONS
Av Marie Bolk - 8 mars 2010 17:20


  

Sixpack poserar med fotografen her self! Jag hamnade bakom kameran...


Emelie har vart här idag och dratt av några foton. Man blir såååå glad för å få sina små Älsklingar förevigade , särskilt av Emelie! Gå in på hennes blogg å kika så får ni se UNDERBARA bilder på det mesta i djurväg!


 

Här står Maja in pole-position inför fotograferingen. Randi passade på å fastna på en bild oxå!


  

Och idag va jag extra lycklig då jag tog en tur på herrn som fått ta det lugnt mer eller mindre hela vinter...


  

Jag bara väntar på att han ska få fastare mark under fötterna så vi kan börja arbeta ordentligt igen!


  

En som jobbar på fint är lilla Maja...


  

Men ibland blir det lite för mycket....


  

Då får man kyla ner sig med en liten tur!


  

Annars kanske det trasslar ihop sig....


  

En annan variant är att sova sig igenom ridturen...


  

Min lilla dockhäst...tänk va tålmodig....om någon uppmärksammat min ostyriga högerfot på bilderna så kan jag bara säga att jag jobbar på den....den vill av nån underlig anledning peka IFRÅN färdriktningen....försöker få den i rätt riktning...men resultaten varierar!


  

Sötis.....


  

Har funderat på en packsele till Maja så jag slapp bära maten...


  

Ni får verkligen ursäkta klädstylen och bristen på smink och tandborstning...

Här ser ni skönheten och odjuret...Och det är INTE hästen som är odjur  


  

Nu e ju i allafall den gröna mössan väck...alltid något!


Ska försöka se mer respektabel ut nästa gång det är Fotosession på gång!

Men det blir inte förrns snön e borta....(som jag kommer att försöka klä mig respektabelt alltså)


Ser fram emot kommande helg, då jag ska till Väddholmen i Falköping och träna för Christina Drangel med lilla trimmade MAja. Återkommer om detta.


På Återhörsel!


Eiram-modeorakletANNONS
Av Marie Bolk - 4 mars 2010 23:57

MINNESVÄRT

Det var lite drygt 2år sedan jag klippte av denhär svansen...

Det var lite drygt 2år sedan jag använde dethär huvudlaget...

  

 Saknar henne så mycket.......


Det var lite drygt 2år sedan jag fann en ny kärlek....som gör mig skrattande lycklig varje dag!


  

Inbillar hon sig att hon ser ut månne...permafrosten har inte släppt sitt grepp här än upplysningsvis...hon kanske kikar efter våren!?!!?

Jag och Maja har ju pulsat hela vintern, men nu är det helt kört. Nu håller skaren för 67kilos punkt tryck + skor och overall.....

Så nu får vi låta fantasin flöda på vägen...nåja det funkar ju det med men det är inte lika mysigt!


TIDENS TANDvärk

Tiden går fort och det inser man emellanåt...mer eller mindre...


Mer på födelsedagar...

Men det uppvägs ju förstås av att när goa vänner kommer med fina presenter!

  

Då jag är totalt idioto kompletto när det gäller blommor så har jag anlitat expertis för att utröna va för sorts blommor jag erhållit...

Den närmast heter nejlikor

Den i vasen heter hmmm...pelargon? (egen gissning)

Observera den supergulliga grodan som sitter emellen, den har jag fått av min mor och far! Tack nära å kära för de fina presenterna!!!!!


LITE VÄRME FRÅN PORTUGAL

En av blom-leverantörerna har hittat ny kärlek oxå! Jag kan nog garantera att det går att läsa mer om denna på http://www.hastochhund.bloggagratis.se !

     

Han är så söt så det skär i hjärtat och om man får bli kär i annans egendom så kan jag nog med bestämdhet säga att det har jag blivit!


Tyvärr delade inte "Puttefnask"s tilltänkta vapendragare riktigt samma uppfattning hela tiden, så efter ett litet försök till att göra Puttefnask-mos från de äldre herrarnas sida, så avaktas det med vidare bekantskap dem emellan.

 Bieffekten av detta för min del innebär nog att jag kommer nog drömma att Yin och Yang från Hades kommer å ska ha mig till kvällsmat....men allt gick som tur och väl bra! Men lite posttraumatisk stress kan nog komma å hänga i   


  

Här på fotot va det fortfarande kär-lek...Puttefnask i täten sen följer Yin och Yang...


KAMERAN

Har testkört på diverse motiv me nya kameran och är helnöjd. Nu fattas bara ett zoomobjektiv så blir det pricken över i´t!


  

Här är Fräsa-hon har mycket....ehum...päls tror jag det heter....

Hon gör såhär konstig min när jag upplyser om vikten av återhållsamhet med intaget av ätbart...förstår inte varför...


BILDLIGT TALAT

Min kära Gubbe provkörde oxå kameran härom dan.

  

På mig när jag arbetar på ett förhoppningvis lyckat projekt... Faller det ut väl så återkommer jag med detta!


 Ni får ursäkta arbetställningen, men den är den mest ergonomiska jag hittat hittills för min DInky-Toy lekamen och jag intar den då det är möjligt för att slippa åka till världens bästa(förvisso) kirpraktor i Bollebygd. (Till arbete med flytande bläck/olja/pastell mm så är denna arbetställning ej helt lämplig...)


I detta kit av förebyggande åtgärder ingår även att;

1.jag får aldrig bli kall (bor kanske i fel land då?) Då blir det punkt 2

2.jag har dagar som jag vill ta bort ur almanackan (även retroaktivt)

3.jag vissa dagar hänger ihop mindre än andra

4.hjärnan går på högvarv och resten har dratt handbromsen (taskig synkning)

5.gör jag mer än jag borde så hamnar jag på punkt 2,3 och 4.Upplysningsvis om nån nu råkar grunna på va som e orsaken till detta så kan man göra egen efterforskning på http://www.ehlers-danlos.se  så slipper jag skriva mer om detta! För det snor tid av mig tillräckligt och jag vill hellre göra roliga saker av min tid!  
På Återhörsel

Eiram-som är lycklig ägare till en fungerande mobiltelefon igen!Av Marie Bolk - 28 februari 2010 13:50

Om någon undrar varför det inte går å få tag i mig så beror det på ett litet mobiltelefonhaveri...hmmm...bara så ni vet. Men Gubben har lovat svara i sin telefon om det nu skulle va så att någon skulle vilja prata med mig.

 Fick en present i dag av min älskade Gubbe som gjorde att jag tappa hakan...EN NY KAMERA! Ja vad säger man...blev faktiskt helt ställd. Min Gubbe är den bäste som finns!!! (Och inte bara när han ger mig presenter  )

 Nu ska jag åka hem till Mor och Far på middag.


På Återhörsel!

Eiram-som gett sig själv en fågelkvittrande ridtur i plusgrader på Maja i present.


ps. Ska lägga in foton me nya kameran sen...

Av Marie Bolk - 23 februari 2010 11:57

Hmmm måste krypa till korset och erkänna att det är en strålande vacker och härlig dag idag! Detta trots det vita eländet...

  

Sixpack njuter i den värmande solen


Men i förmiddags så sken solen och det skulle jävlas in i det sista för det skulle minsann bombas med megaflingor av den lede fi SAMTIDIGT!!!! Så nu ligger det ett restsamt litet lager extra av det vita...


  

Maja min lilla docka som försökte passera genom en närmare 2meter djup snödreva i Söndags med resultat av att bara hennes förvånande huvud stack upp ur snön. Det tog en liten stund innan hon fann sig, så jag blev rädd att jag skulle få gå å gräva upp henne...men man är ju inte kallblod för inte, så Maja tog sig upp för egen maskin, men man såg på henne att snödjupet inte va något drömscenario för henne heller!

 

Nåja, det känns mest som om jag klagat å gnällt det sista. Men det har varit jobbigt, särskilt det ständiga magontet över taken...


  

Undrar när trädgården ska se normal ut igen...Å Gubben va så söt när han sa att han inte lagt snö på våra jordgubbar!


  

Paddocken....ja den hoppas jag bara inte ska följa med vårfloden till Hästefjorden....


ETT MINNE BLOTT

  

Jag och High Stock xx i Mariebergs Ridhus. Två ting som inte finns längre...

Den 26e Februari är det 2år sedan High Stock xx lämnade mig, och hon fattas mig så oerhört fortfarande, min älskade vän.....


Apropå tak så har nämligen ridhuset i Marieberg/Kungälv där jag brukar åka på kurs rasat in fullständigt. Hade svårt å ta in bilderna när jag fick se dem....Känndes mycket overkligt....Men ingen kom till skada tack och lov!!!! Sänder en tanke till er på Marieberg och Anneli och Ulf i synnerhet!


PLATÅHÄGN

  

Hmmmm...Va bara tvungen å fota höjden på Sixpacks hage nu för tiden....


  

Här en bild som jag norpat ur Gubbens fotomapp....Även om jag tycker snus e döäckligt så tyckte jag bilden va mycket charmig-och framför allt-Den påminner om SOLSKEN,VÄRME och SOMMAR!!!!!


På Återhörsel

Eiram-Snögumman

Av Marie Bolk - 20 februari 2010 15:10

FY FAN FÖR DET VITA HELVETET.

Idag har jag låtit mina älskade stackars pållar stå inne.

Idag har jag skottat-ni vet vad.

Idag har jag krälat igenom-ni vet vad-med ved i Ikeakassar.

Idag har jag tinat upp min älskade käraste Gubbe med hårfön.

Idag har jag ridit och inspekterat väg genom skogen till grannarna

Idag har jag insett att grannarna inte komme ut förrns till våren

Idag har  min Gubbe grävt fram 2kilometer väg med grävmaskin

Idag har jag blivit informerad om att Gubben kört traktorn i diket

Idag har jag ramlat av Maja

Idag har jag verkligen förstått vilken tapper och fantastisk häst med stort          hjärta Maja är

Idag har jag mockat efter katterna i sadelkammaren...blääääää

  (för deras kattlucka vart barrikaderad av -ja ni vet vad

Idag har jag fått ovärderlig hjälp av kär Gubbes goa dotter

Idag har jag funderat på å gå i ide

Idag har jag inga hagar kvar

Idag har jag insett att dagen inte är slut än

Idag har jag hört att den lede fi tänkt fortsätta bombningen av det vita helvetet en vecka till


På Återhörsel

Eiram-som snart rider till Näl och lägger in mig på lämplig avdelning.


Av Marie Bolk - 14 februari 2010 15:05

  

Först en vacker näckros på Alla  Dag till Du som läser detta!


SÖNDAGEN ÄR VILODAGEN

Det är OS nu...

  

Gubben är fokuserad...


  

...och Tim med!


Jag är förvisso glad att min Kära Gubbe håller sig still. Igår va han och uträttade saker som han bör ha tapperhetsmedalj för!

  

 HAN SKOTTADE AV HELA STALLTAKET!

    

Han hade dock förstärkning iform av Leffe-ponken. Så det känns skönt att de 70cm som låg är ett minne blott. Ett magsår mindre denna vinter. Stora fång med rosor till er båda!


HARIGT


  

Å tänk! Jag är så glad för Sixpacks skull! Han har fått hagkompisar!!!!

De brukar vara 4st små goingar till harar som han fått sällskap av.

De har varit kompisar i princip äna sen snön anlände. Helmysigt å titta på!

Ibland måste dom jagas, tycker Sixpack, liksom för å få lite action i tillvaron. Men oftasts myser dom bara ihop!

 Nån dag ska jag ta kort på hur det ser ut när Sixpack äter UTANFÖR sin tilltrampade hö/snö-platå....hi hi


ps.jag vet att mina staket är åt helv...e....har staket ågren milt sagt....men det är fascinerande å se hur mycket snön har sjunkit undan ändå.ds


Föresten får ni ursäkta bildkvaaliteten på bilderna nu för tiden-det är mycke mobilbilder och bilder i taskit ljus....

  

lite bättre så här?


Det ska ju komma in mer snö till veckan....VILL INTE!!!!!!!!!!

  

OCH ABSOLUT INTE DETHÄR I REPRIS!!!!!!!!!


DAGENS DRÖMSCENARIO


  

Tänk att man kan längta efter att skumpa fram på ett gärde...


På Återhörsel!

Eiram-med hjältar


Av Marie Bolk - 13 februari 2010 18:18

 Så det kan bli...jag som dyrt å heligt lovat mig, andra inklusive kär Gubbe, att här skall inte åkas på träningar på vintern!!! Det är för jävl... kallt!!!

 Men man ska ibland inte va så präktig och ösa löften till höger å vänster, särskilt när det handlar om ens egen svaga karaktär.


FILMTAJM

 Jag och fru Ryrvik va på filmkväll igår i Vara på en bygdegård ute på schlätta.

Birgitta Järnåker höll i föredraget och fjärrkontrollen. Det va en mycket gemytlig och trevlig tillställning och det blev några goa skratt. Det visades filmsnuttar ur diverse informativa filmer.

 Vi fick se glimtar av en elev till Birgitta på en härlig kallblodstravare som hette Stjärn Jo sen blev det Klaus Balkenhol inkl utbildning av polishästar, sen följde Philippe Karl, Anja Beran,Bent Branderup och även en himla kul film som visade en Barockuppvisning från Tyskland(tror jag) Barockuppvisningsfilmen var faktiskt ganska inspirerande må jag säga, minus kläderna...Inget fel med vackra klänningar, jag älskar vackra klänningar men kanske inte sååå mycket. Karlar i trikåer har jag oxå svårt för....Men ridningen var lekfull och det fanns onekligen några jag kikade med stooora ögon på, för det va verkligen en fröjd för ögat å se häst och ryttare med det otroliga samspelet som rörelserna krävde!!! Och ett stort plus för det såg ut som om hästar och ryttare hade verkligen KUL!!


ATT FALLA PÅ EGEN FRALLA

 Så tillbaks till detta med dålig karaktär...Jag har aldrig vart på fler träningar någon vinter än denhär...och föll igen för "trycket" igår kväll när jag blev tillfrågad om jag kunde hoppa in som reserv på träning för Birgitta i Grästorp.

 Jag blev genast scitsofren...hur göra...ville ville inte...pengar...va ska Gubben säga... ? Har vart lite ur slag i veckan oxå....Men ååååå så roligt det hade varit!!!

 Å när det föreslogs att jag kunde ta ETT pass och då på em så kapitulerade jag och slog till.


SNÖ-HEL-SKOTTA

Så i morse va det "bara" te å skotta fram Boggie-Värmland som jag så prydligt parkerat i en snödriva sen sist. (tog en timme, blod,svett och tårar minus två vinterdäck mindre-Automatlåda är rene dreten å ha på vintern  )

 Efter många om och men va vi loss och fröken V-Power stod i lådan igen.

Ska passa på å å ge min ytterst tålmodige Gubbe en eloge för att han hjälpte oss upp ur snödrivan  


ARBETSHÄST

Fröken V-Power är nämligen ett passande namn på min Maja...

Så och på denna träning!


När vi kom fram så fanns där inga gästboxar kvar.

-Hmmm...undrar om Du kan stå i spilta lilla Maja, som en såndär riktig arbetshäst!

Vet ej om Maja nånsin stått i spilta men jag ställde henne i en och där stod hon, precis som om hon aldrig gjort annat i hela sitt liv! Och hon fick ju stå där ett bra tag oxå för jag va för ovanlighetens skull hela TVÅ TIMMAR för tidig!!

                   

-Det fanns ju mat nedanför näsan-klart jag står kvar då, tänkte nog Maja.


FARTRÄNDER

Träningspasset gick bra, men tydligen så syns det som jag känner under sadeln, nämligen EXPLOSIV VARA! För Birgitta nämnde ganska tydligt för folk att de inte skulle springa in och ut ur ridhuset....sträckte mig faktiskt i och för sig lite i ljumsken när Maja V-Power gjore en burn-out av den anledningen...men det är ju sånt som händer och jag tycker ju i och försig att folk ska få komma å gå som dom vill-det va dörreländet som va problemet för det va inge najs ton på den.


HJÄRNGYMPA

Lite repetition sen förra gången och en ny övning-som sedan visade sig vara samma jag gjorde med Sixpack för Birgitta för några år sedan-men det tog en stund innan jag kom på varför jag ändå kunde memorera övningen så fort. En himla bra övning för övrigt!


Lite i korthet;

Rid på kortsidan mot hörnet, ur hörnet rid sluta några få steg, ställ om till öppna några steg, fortsätt med en diagonalsluta och vid meddelinjen en piruett och sedan diagonalsluta tillbaks, ställ om i hörnet och låt hästen sträcka på sig till nästa hörne och rid snett igenom till meddelinjen och ställ där om och gör en volt tillbaka till spåret igen. Går ju självklart å göra i vilken gångart man önskar.


 Blir lite nervös bara när jag får en övning förklarad för mig-är så rädd att inte förstå-det blir ju liksom lite åt provhållet...men det är skönt när man inser att man har en hjärncell som kan memorera tillslut! (Med lite hjälp förstås...)


FAMLANDE SAMLANDE OCH MAN KAN SAMLA OLIKA SAKER

Sen tränades det samling och Maja lyckades med både skolskritt(Tvåtaktig diagonal skritt istället för fyrtaktig) och tramp som faktiskt blev till en piaff tillslut. Observera att jag har Maja å tacka för detta för det är hon som sitter inne med talangen för å samla sig-inte jag-jag försöker däremot samla ihop mina kroppsdelar!

 Jag fegade ur med galoppandet idag och det tyckte Birgitta va en klok ide.

Birgitta är klok hon, och jag är väldigt nöjd med hennes instruktioner!!!!


  

I vinter har det samlats snö oxå...global uppvärmning?börjar tvivla....


IN OCH OUTPUT

Upplysningsvis så får Maja bara hö och mineraler om nu någon trodde jag tankar henne med nitroglycerin eller nåt annat högoktanit bränsle som typ det jag häller i Grålle V6.(Se föregående inlägg)


Och om det nu är någon miljökämpe som har synpunkter på varför jag insisterar å köra på höga oktan-tal....så säger jag bara...


-SER DET UT SOM OM VI HAR NÅGON GLOBAL UPPVÄRMING FÖR TILLFÄLLET!?!?!?!?!?! Jag hade i ärlighetens namn vart glad för lite sån just nu, så en får väl dra sitt strå till stacken då  


PÅ Återhörsel

Eiram-som älskar sin nya overall!(Hade aldrig överlevt vintern annars...)
Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Du känner mig i största allmänhet
 Du känner mig pg av hästar
 Du har inte en aning om vem jag e
 Du vet vem jag e, men känner mig inte
 Du känner mig pg av bilar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Eiram med Blogkeen
Följ Eiram med Bloglovin'

MIN GÄSTBOK


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se