Senaste inläggen

Av Marie Bolk - 2 februari 2010 01:07

  

TUR JAG HAR MIN GOSE-MAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Ja då bar det av i Söndags för träning för Birgitta Järnåker. Hon kom till Vara ridklubb. Himla mysigt ställe och trevliga människor!

 Och tur va väl det....


Dagen började minst sagt ej upplyftande.

Vaknade vid 0600 för att masa mig ner å käka min frukost som nu vintertid består av havregrynsgröt me jordgubbsylt, ett löskokt ägg och kaffe-detta livselexir till dryck. Slängde ett öga på termometern efter att jag hoppat i overallen (läs; kasa sig in i...)

 Jag nästan hoppade ur overallen igen och tänkte att jag ger blanka f...n i å dra till Vara....

 MINUS-TJUGOTVÅ-JÄVLA-GRADER 


Men då man är glad å få komma iväg å få granskande ögon på sig i sin ridning så va det bara å bita ihop.


Maja lastades in i Boggi-Värmland och så bar det av. Dagen till ära fick MAja åka i sin blå yllepjamas. Brukar inte ha pyjamas på pållarna när dom åker låda men nu vågade jag inget annat.


  

på väg...

 

ARTIFICIELL INTELLIGENS

Då jag hadde något lite me soppa i Grålle-V6 så tänkte jag att jag tankar i Grästorp. Dumt påfund visade det sig....


Bensintappar och deras satans kartellbildningar...Nu har di sattygen gått in för å ta bort 98oktan från varenda jävla tapp-ursäkta di många kraftuttrycken i detta inlägg-men jag blir mäkta upprörd!!!!

 Grålle V6 behöver 98 oktan liksom jag behöver kaffe för å må riktigt bra. Javisst, ibland funkar det med the oxå....


Men jag ville att Grålle v6 skulle må bra så jag bangade the-köpandet i Grästorp med hopp om å finna riktig var längre fram....Hade ju i allafall sopp så jag klara mig TILL Vara...


Väl i Vara skulle det letas tapp...En Statoil swisha förbi men jag vet vis av erfarenhet att dom slutat me Grålle V6s kaffe på de flesta ställen (om inte alla)

Kom till slut fram till en DIN-X som skylta med att de skulle ha riktiga grejor.


DIN-JÄVUL

Studsade glatt ur för å fylla på. Först skulle det fyllas i sedlar i atomaten...

Efter 10-MINUTERs yttrande av mindre-för automaten-smickrande ord, käka den upp 200kronor, men si där va den mätt. Stod nog i 5MINUTER till och försökte med sedlar i olika valörer-men ICKE!!! Atoumathelvetet va MÄTT!!

 Nåja, då klarar jag ju mig tillbaka till civilisationen i alla fall och gick för att dra i soppa för 200kulor.

 MEN ICKE!!!!

Atoumat-helvetet hade käkat upp mina pengar-PUNKT. Ingen soppa till Grålle V6

-Nä nu jävlar blommar asfalten-jag är rånad av en apparat, sa jag till Maja som gnäggande försökte komma med uppmuntrande tillrop.


Fick masa mig till tappen kloss an som va en Volvo-anläggning. Nöden har ingen lag och denna tapp stoltserade oxå med 98oktan. Matade in 300kronor (vågat, jag vet...) för att sedan gå å fylla på. Tryckte på 98oktans knappen...

 INGENTING HÄNDER!?!?!

Kikade på andra sidan pumpen-ja då hade nån genialisk sate tejpat över 98knappen med SILVERTEJP! Vid närmare kriminologisk undersökning påvisades även tejprester på min knapp på min sida.


-NÄ NU JÄVLAR FÅR DU THE, morrade jag till Grålle V6 och tryckte på 95knappen.


RÄSERMAJA

Sen bar det av mot vår träningstid ,som börjat närma sig med ljusets hastighet.

Väl framme sadlades Maja på ute, störtkruka placerades på huvudet och med huvudlaget i näven knatade vi in mot ridhuset.

 Där hälsades på goa Birgitta och huvudlaget monterades på Maja. Därefter fortsatte det med en ursäkt om att jag inte ville öka på Majas turbotryck med å dra av transportskydden (som förvisso bara består av stödstrumpor och boots) så kasades det upp i sadeln. Birgitta hade inga invändningar om utrustningen och så kunde lektionen börja.


 Maja skötte sig exemplarisk båda ridpassen. Hon va som vanligt när vi kommer bort överladdad, men hon va kvar under mig och lyssnade fint. Så allt hängde på mig, gör jag fel så blir det fel. Så är det. Så det gäller att va exakt (vilket är jäkligt svårt)

 Birgitta väckte liv i lite gamla synder och som vanligt när det det gäller mig, så handlar det om att jag inte ska va SÅÅÅ följsam....

 Måste fixa mer muskeltonus när jag gör vissa saker och mindre när jag gör andra-och inte slappna av helt-för då håller jag inte ihop.

 Lätt i teorin, men ej helt enkelt i praktiken. Men jag gör så gott jag kan med den kropp jag blivit beskaffad med.


 Sista passet galoppade vi lite oxå. Det har jag inte gjort sen snön kom, så det va lite kul. Fegade dock och vågade inte riktigt släppa fram henne i fattningen-för jag visste inte om jag skulle kunna orientera mig tillbaka till hästen efter eventuella skutt.

 Birgitta sa mycket matnyttigt och gav bra övningar som jag kunde ta med mig hem. Har varit redig och antecknat ALLT jag kom ihåg att hon sa. Har skärpt till mig på antecknarfronten...man måste ju öva inför Utbildningsstarten. Har även börjat se nyttan att skriva ner-då minns hjärnan igen vid ev. minnesförlust.

Birgitta sa även väldigt fina ord om Maja och jag blev så stolt över min Maja så jag nästan sprack. Men jag ska kunna förvalta hennes kvaliteer oxå....och då kom jag ner på jorden igen   


HEMVÄNDAN

Efter sista passet så kastades Maja mer eller mindre in i transporten för det hade börjat med det vita nedfallet igen....Insåg att jag va tvungen å åka medans det gick och va hyfsat ljust ute.

 Åkte förbi DIN-JÄVUL på hemvägen-men det va helt dött i butiken-så inga 200kulor att få tillbaka där inte...


Det va INTE kul å ligga med dyrbar last baki i det väglaget. Men det gick bra-tyckte jag i alla fall-troligtvis delade nog de som låg bakom INTE min uppfattning....


INTE SÅ KALLT SEN KRIGET ...

 Den här vintern släpper inte greppet i första taget, det har man förstått...

Dessutom ska krigsvinter uttallas i PLURAL...dvs KRIGSVINTRAR....så jag vill inte tänka på hur det ska bli nästa år.....Men det är grannt me all snö-den kunde skita i å ligga på mina staket bara....


BACK IN CIVILISATION

Väl i Vänersborg igen så tankades det åter...99oktan för å gardera mig! Äntligen ett ställe man kunde gå IN till NÅGON levande och lämna sina surt förvärvade pengar och dessutom få rätt bränsle i tanken!!!!


På Återhörsel

Eiram-med några turboladdade hästkrafter att hålla reda på

ANNONS
Av Marie Bolk - 27 januari 2010 00:32

  

...jaha....då blir det till å skotta fram lilla pärlan i morgon då!

Daten mellan General Monster och Spyker slutade ju me att dom blev ihop! För General Monsters kunde ju inte riktigt hålla tassarna borta från SAAB ändå...Hoppas det funkar bättre å va särbo.....


SAAB har återuppstått från de döda!!!!!!!

 Så nu ska lilla röda räserpärlan fram ur snön!


 Man kanske skulle flytta påsken till i Januari i stället för om det är någon som e fena på återuppståndelse så är det SAAB  


Jag är så glad för mina gamla arbetskollegors skull (Stor kram på Er som känner er träffade  -och jag må säga att jag saknar er fortfarande ! ) och bor här i bygda, äntligen kan det bli fart och fläkt och positivt tänkande här i kring!

 Dessutom är jag glad över att det förhoppningsvis fortsatt finns goa SAAB bilar att shoppa i framtiden när Grålle V6 (ve å fasa,,,) ev skulle gå ur tiden. Va onekligen lite bekymrad för föryngringen ett tag....


Så idag går jag och lägger mig med ett leende!


Ska försöka sätta in några nostalgibilder nån dag...  


Håll tillgodo så länge med denna bild som får illustrera hur det kan gå om man kör andra bilmärken......

  

Dessutom svamlas det om att det ska komma mer snö igen...vet inte om jag är så pigg på det...


På Återhörsel!

Eiram- I  SAAB

ANNONS
Av Marie Bolk - 23 januari 2010 12:39

 Sedär ja, man ska tänka positivt och jag slapp ju få 39,4 i feber på Bentkursen!


  

Morgonstund har...snor...i mun....


Min lille Gubb-uschling har släpat hem nåt virus...mini-gris-influensan tror jag minsann det va!


 Att jag anklagar min älskade lille Gubbe beror på att han innan helgen uppvisat lightversionen av de symptom jag erhöll i Tisdags och som jag sedemera uppvisat de senaste dagarna. Nu är HAN rädd att det är JAG som släpat hem nåt!?!?! Hur kan han tro nåt sånt!?!?!   Han vågar inte ta i mig med tång säger han-replängds avstånd skall hållas och får ej beivras!


Replängder ja....jag har fått nog av sånt trams.....


 Då jag låg i min säng härom kvällen och pratade med en väldigt lycklig Ryrvikska i Hagen. (Hon hade e krälat sig upp, på sin stora dag, upp på en stenmur för att sedan elegant glida ner på sitt bergatroll till häst för första gången! DUBBELGRATTIS alltså!!!!) DÅ kom plötsligt Gubben upp...

-Jo du....Sixpack vrålar och liksom BRÖÖÖLAR ute....

-!?!?!?! sa jag, när synapserna tillslut letat sig igenom min febriga och snoriga hjärna tillade jag

- Men för i he...te...gå och kolla varför då!!!!!!!!!!!

Gubben gick ner och tände belysningen till hagen och kom upp igen och avlade rapport om läget

-MAJA står utanför hans hage....

 sa jag och fick masat mig upp....

På med overallen..och ut.


  

Maja mötte mig glatt som om hon sa

-Äntligen kommer Du!!!!! Jag som stått utanför min ingång till hagen och väntat på att nån ska komma å släppa in mig till mitt hö igen, jag har tom vart på trappen din....men ingen kom å släppte in mig i hagen igen! Så då gick jag hit ner-för även om jag kan gnägga på kommando å så, så har jag inte dendär vråååål-pipan som han...den där har...sa Maja och sneglade lite förnärmat på Sixpack. Sixpack stod där tyst och stilla och plirade under lugg som om inget hadde hänt.


 Gubben masade sig oxå ut och alla fyra gick sedan i samlad tropp in i stallet.


En snabbinspektion av Majas staket gav mig den insikten att hon hade inte ens märkt att hon gick ut....Staketet var liksom = NOLL på ett par (om inte fler...) ställen. Jag kunde dessutom verifiera sanningshalten i Majas påstådda förehavanden under x-antal min/tim...? Hennes hovspår styrkte hennes berättelse.


  

Staketågren.....jag säger bara staketågren....den är inte rolig och den blir inte bättre av att man har sekundär åkomma iform av feber!


 Jag utnyttjade dock ett erbjudande från Rotenäset. Godsherren där kom till undsättning på torsdags-förmiddan. Det va som en skänk ifån ovan-vilket man kan tyckas man fått rätt mycke av denna vinter-men i handräckningsform va det sååååå hygglo!!!!


  

 Det letades rep och det lagades med mer rep....balsnöre...åhhhh detta gudabenådade universalverktyg!


  

Maja på rätt sida stketet....


 Maja gick med hela tiden och det såg ut som om hon uppskattade vår insats för hennes hage

-Ja jag vill då inte hamna utanför och inte kunna gå in till mitt hö igen...JAG KAN JU SVÄLTA IHJÄL!!!!!!!!!!sa Maja och himlade med ögonen


Apråpå det här med överlevnad.....

   SAAB i ide.....

Vågar man hoppas....General Monsters har tydligen pallrat sig till Stockholm och date-at Spyker där...Hoppas det inte bara är för å få se Slottet.....

 ...jag lovar....jag skall med glädje skotta fram min pärla som jag, ve och fasa har underlåtit att sköta om i vinter, om domdär som date-ar i Stockholm får till det....

...fan....ska man behöva bli intermittent religiös igen....

På Återhörsel

Eiram-som förhoppningsvis inte skottat snö för siste gången denhär vintern....

Av Marie Bolk - 17 januari 2010 20:12

 Så där ja, nu har man överlevt en träningshelg till.

Denna gången va det för Bent Branderup i Kungälv.


 Då mina förhoppningar med helgen va att åtminstone komma hem med livet i behåll så har jag lyckats.

 Jag och Maja har dock något gemensamt (och nu menar jag inte den något utbuktande magen) nämligen....NERVER!!!!  


  

Bilden är från Bent-kursen med Maja 2009. Om någon insatt undrar över Bents klädsel så va den nödvändig då detta kort togs av Sopemadingen. Det va minus 18 på möran när vi åkte hemifrån då...Nu i år va det ju enna tropikerna med bara 2 minus! Min nya overall gör ju susen oxå - utan den hade jag inte överlevt den senaste månaden...OM NÅGON UNDRAR VARFÖR KORTET ÄR SUDDIGT SÅ ÄR DET INTE FOTOGRAFENS FEL...DET HANDLAR OM SPÄNNING I LUFTEN...DVS NERVER!


 Nerver är bra att ha för annars hade man inte alls kunnat röra sig...men Majas nerver blir ju liksom lite lätt överambitiösa, för å inte prata på mina nerver.

 I ärlighetens namn minns jag inte så mycket av första passet förutom att det kändes som om jag satt på en livs levande Duracell-kanin med några undantagna sekunder då jag förnimmde att jag satt på en vulkan-som skulle få ett utbrott om jag inte täckte upp med hela rava....


 Detta resulterade i att jag inför första passet nästa dag smidde en plan som hette framridning  


 Hade dock inte tänkt rida fram så länge men det va nog nästan 40 minuter...

Min plan lyckade nog tack vare detta och Maja gick från Duracell-kanin till Drottning och jag gick från Nervvrak till en något mindre otymplig ryggsäck.

 Bent såg nöjd ut med vårt framsteg och spretade glatt med mustachen.  

Min drottning....


Inför sista passet idag så hade jag förhoppning att batterierna skulle börja ladda ur lite lagom och det gjorde de nog.....särskilt på MIG  

 Maja lade dessutom till en egen show som jag inte betalt biljett till, vilket jag först tyckte var oerhört pinsamt, då jag fick tämligen svårt att få henne att utföra det vi EGENTLIGEN skulle göra. Bent såg förvånansvärt förtjust ut ändå och sa väldigt fina ord om Majas potential och fallenhet för skolor som terre a terre och skolgalopp. Man blir ju dömallig när man får höra sånt om sin Gulle-pålla      

 Men det är mången blod,svett och tårar innan vi är ens i närheten av att göra dylika krumsprång under kontrollerade former, om nu Maja någonsin får sån hyfs på mig så jag kan utföra dylika ting.

 Jag gapade upp mig det sista och kröp till korset med att jag tagit galoppen ur trampet på Maja. Kännde att det va lika bra å va ärlig-så en inte sitter å filar på fel bräda hemma.

 Det ville han se (innan han trodde det antagligen  ) så det gjordes tappra försök -men jag kännde faktiskt att det inte fanns så mycket soppa kvar i fordonet/alt och + förararen-så det stannade vid tramp och framåt nedåt i trav igen. Inget galoppande idag alltså.

 I trampet ska man ska ju bara sitta still och andas med hästen och bara ge små hjälper i rätt tid (förstås...) så sköter ju liksom den jobbet, men det funkar liksom inte alls så efter att kroppen och hjärnan slutat synca...nåja, jag va betrodd å fortsätta experimentera med det hemma i alla fall, vilket ändå kändes kul.


Då min utbildningsstart till Instruktör i Integrerad Ridkonst  är framflyttad till April, så får jag försöka underhålla mitt muskelminne så gott jag kan så ny

träningsdrabbning och nervprövning blir den 31 Januari. Då ska jag och Maja iväg till Vara för att rida för Birgitta Järnåker. Hoppas Maja lämnar sitt alter ego Duracell hemma då!


På Återhörsel!


Eiram-som är VÄLDIGT trött och gladAv Marie Bolk - 8 januari 2010 19:54

BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..............

.......

                  -24 grader


Fy satan....


Man får ju enna dödsångest när man tänker på att man snart ska gå å ta in pållarna....


Ska rapportera hur många minus det blir...vi har ett köldrekord här...som lyder;

                  -28 grader

 

...är inte så intresserad av att slå det rekordet om man nu säger så.......tror det va vintern 2004 vi hadde en sån köldknäpp ett par dar....


...jag fick för mig att jag skulle elda litte i pannan vi hade på den tiden, vi hade inga ackumulatortankar då, så det va ett evigt springande i trappen ner till källarn och jag lyckades få upp inomhustemperaturen i huset till +32grader...

 ...det va då -22 ute!

Man kunde inte ha kläder på sig då om man får avslöja sånt här på bloggen utan att väcka anstöt...

 Kära Gubben fick en lite chock när han klev innanför dörren den gången...dessutom hade han brännt sig lite i ansiktet då han legat å svetsat gallerdörrar till stallet...

-Har Du tänt på hela huset!?!?!skrek han medans han slängde av sig kläderna plagg för plagg tills dom tog slut...


 Å tänk, på möran dan efter så va det ändå knappt +17grader inne....snacka om att bo i ett vindskydd....


På Återhörsel

Eiram-som funderar på att tokäta fläsksvålar så en får lite tilläggsisolering  


Av Marie Bolk - 4 januari 2010 16:06

                      

I dag har Emelie Lidohf varit här för å fota lite i solen.....tyvärr så gick solen in i dimman och det blev väl inte riktigt vad hon hadde tänkt sig, men jag är så lycklig för bunten med kort som vi efter många om och men lyckades krama ur minneskortet via kameran...


....då ingen av oss kommer i närheten av å kalla oss hackers så blev det tvärnit när min harv till dator låtsades om som att minneskortet inte existerade! Men efter att jag tillslut kom på att jag hade en passande USB kabel så lyckades vi tillslut!


Håll till godo med ett axplock från en vintrig dag med pållarna!

  

Det har kommit mycke snö vill jag lova.....


                           

Gjorde en liten lätt avsittning idag oxå-men jag gled av då Maja svängde höger och jag trodde vi skulle svänga vänster!   Men det var helt och hållet mitt fel! Det va bara å kravla sig upp igen! Det är faktiskt lätt att bygga egen pall i snön nu genom att trampa,putta ner snö i hålet och trampa igen-tillslut är det lagom högt så man kan komma upp!

                             

En liten kortis kikade dock solen fram mellan slöjorna!


                          

 För att sedan förvinna in i dimman igen!

Men det gör inget, Maja va ganska trött vid det laget efter pulsandet så vi tog några gosbilder!


                        

Det blev även några gosbilder med herrn oxå!


                          

Men han är ju sötast allena!!!!  


                          

Maja min älskade lilla docka!!!!


Gå gärna in på Emelie Lindohfs blogg och kika på hennes underbara bilder-se länkar här intill!!!!


På Återhörsel!

Eiram-som är lite trött idag  


Av Marie Bolk - 3 januari 2010 16:00


                

Jag och Maja påväg till hagen fotat av min kära mor.


Tidigare på morgonen vart jag ute för å dela ut lite försenade julkort till grannarna. Tog bästa fordonet-dvs Maja för att ta mig fram. Tyvärr va inte de tilltänkta hemma så jag fick knata hemåt. Maja ville mer än knata, antagligen beroende på innedagen igår...det snöa ju hela dan förutom ett par timmar på em då jag plogade snö!


HÄMNDEN ÄR LJUV

 Detta fick jag sota för då Maja tyckte vi skulle ha litte lajbans, kanske som en hämd till den minimala utevistelsen igår, minus 1timmes ridande på möran i snöstorm....Majas sinne för lajbans va ju inte så lajbans för mig....men jag landade efter en färd genom luften   i en snödriva (tror jag-det gick så fort och mig veterligen fick jag inte ont nån stans-kanske ger sig till känna i morgon, brukar ju bli så såhär på äldre dar!)

 Efter att ha kommit på benen och faktiskt sagt några väl valda ord om huruvida man gör sådär mot den som ger mat, mökar ja gör allt för sin älskade pålla, och Maja såg ut som om hon förvånat sa

-Vaddå? Kunde Du inte sitta kvar när jag gjorde så?

-Man kan inte stegra och sen bocka så man är i luften, för att sedan bocka igen, för då tar Du en liksom på returen-DET ÄR DÄRFÖR MAN INTE SITTER KVAR förstår Du Maja lilla!


ENERGI I DUBBEL BEMÄRKELSE

Sen skulle det letas upp en ny hållfast snödriva så jag kunde kravla mig upp igen. (Rider ju barbacka för då ingår ju liksom sätesvärmare  ) Fann en lämplig snödriva å så fortsatte vi hemåt igen....Maja skötte sig hyfsat på hemvägen-fick bara påminna henne EN GÅNG till hur jag önskar ha det när vi rider ut, när hon började pipa och ladda för en ny omgång av glada små hopp! Klok som hon är så lyssnade och avbröt sitt energiutbrott!


COOLT

Vi hadde 23minus i natt och kallare ska det visst bli...BRRRRRRRRRRRRRR...............strålande solsken va det idag oxå!

Så jag måste säga igen...DET ÄR SÅÅÅÅÅ VACKERT!!!!!!!


PÅ Återhörsel

Eiram-the canonballAv Marie Bolk - 2 januari 2010 19:11

KAn inte låta bli...det e mycke bloggande nu men jag kan inte låta bli att dokumentera...kolla in här!


  

Ja detta är rekord på Långebo....det har jag konstaterat!


  

Det är ett helt företag att bara ta sig från huset till Laggårn...


  

Bolks Projektassistans har dock resurser för punktinsatser.....


  

Paddock har jag, hästtransporter varav Gubben har en (den fulaste   ), en SAAB v4 (Som för tillfället har växt ifrån enFolkabuss...)och en Grålle V6...men de är inte tillgängliga just för tillfället....Gubben har haft en referenspunkt för snödjupsmätning på Grålle V6...65cm på taket på ett dygn...och det har inte drivat sig där! Plus dom 50 som kom innan som möjligtvis säckat ihop till 40.....sen kan ju den matematiskt kunnige räkna ut det rådande snödjupet....


  

Hmmm...det var INTE jag som körde...som tur va! Bolks Projektassistans har ett inbördes projekt att ge sin assistans till...Jag beordrades å knata ut till vägen (han stod nästan längst ut oxå) och Gubben larvade efter. Väl framme grabba de Gubben tag  i nosen och jag la in diffen så vart vi på väg igen...Gubben hadde fler plogningsåtaganden så jag fick överta plogandet.

  

Det kan va nog så grann utsikt från Fiat 4WD...

  

Och ibland blir det grann-ar man får som utsikt..... 

  

...men tar nog ytterligare en stund innan jag kan överlämna ett dåligt samvete som nu sitter fast på riktigt på jalet...


På Återhörsel....till våren...


Eiram-som har fått akut enormt stora benmuskler


Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Du känner mig i största allmänhet
 Du känner mig pg av hästar
 Du har inte en aning om vem jag e
 Du vet vem jag e, men känner mig inte
 Du känner mig pg av bilar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Eiram med Blogkeen
Följ Eiram med Bloglovin'

MIN GÄSTBOK


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se