Senaste inläggen

Av Marie Bolk - 2 september 2008 12:24

September....huuu första höstmånaden...jag som normalt sett har fått för mig att jag inte gillar hösten...Men ju längre tid jag bott här på Gårn så har jag på nåt sätt börjat gilla den lite, särskilt alla vackra färger och den klara rena luften.Hösten är på nåt vis sorgligt vacker. Nåväl,än så länge liknar det ju i mångt och mycket sommar och nu har här gjorts alla sommarsysslor färdigt. Särskilt idag!


 ÅRLIGA STALLSKURANDET

Nu är jag äntligen klar med årets blöta sketgöra-Operation Stallskurning.

Alla andra år har denna operation skett i början på sommaren, men av rutiga och randiga anledningar så har så inte skett förrns igår(och idag).

Har ju brukat ha ett glatt gäng me stallbrudar som städat samtidigt-men icke i år. I år är jag ensam skurtant...De andra, faktiskt stallgrabbsen, hade ju så grannt redan städat ur de två andra boxarna, så det va ju liksom "bara" mina boxar kvar plus stallgång.

 Å ensam blir jag i höst här på Gårn, men det är helt självvalt och för första gången känns det riktigt skönt! Så det är JAG och MINA älskade pållar som huserar på gårn fram till okänt datum i framtiden. :-)

Så nu är här rent och nu kan hösten komma!

1a September och Maja njuter av sommarens sista solstrålar!


DELAVSLUTNING SOMMARKOLLO

En av huliganerna som jag haft på sommarkollo flyttades i Söndags! Lille Irco -som växt massor i sommar, ska hem och få kulorna bortmonterade, så han blir mindre huliganig..hi hi.Så nu går lille Tyko med äldermannnen Niklas tills den siste September då Tyko ska hem till sin gårdsplan med tjatig mamma Zamora och bestämd farbror Herkules och ohängda matte Sopemadingen ;-)

Hans kulor får nog hänga ett tag till om Sopemadingen får bestämma, så Tyko får möjligheten att vara-just Tyko-ett tag till!

Niklas ska till hittintills okänd ort när kollot är över.

Lycka till Marika med Irco och hans fostran till stor och mogen pålle!


FAVORIT I REPRIS

Bondkäringa Eiram på suicidemission på inägoträskmark för att bekämpa sjögräset som envisas med att invadera vissa utvalda ställen och som vanligt nästan klar så....

 Murfys Lag: Kan nåt gå åt helvete, så går det åt helvete

Återigen ett maskinhaveri i sommar...

PANG!!!!!!!!!!!lät det och jag återupprepade svordomarna från tidigare handhavande med Fiat 4WD och dess efterhängande redskap(järnskrot)

634kr slagslåtter dansade i backen...från maximalt uppfällda LODRÄTA läge...

 Eirams Haverikommission kom fram till ytterligare ett fall av materielutmattning på en genomgående bult som nån klåpare satt dit då föregående orginalbult av nån anledning oxå gett upp för åldersstrecket(märklit med tanke på järnskrotets ringa ålder på 3år...hmmm)

Nåväl, Sopemadingen som avlade en sen söndagskvällsvisit fick lasta in MIN gubbe i sin Silverfisk(en silvermetallic Volvo)och komma till undsättning ute på jalet...

 Rådig Gubbe knåpade provisoriskt ihop järnskrotet så det slapp tillbringa natten ensam i mörkret-och i morgon skall ny "ÄKTA" Berti-bult hämtas på affären-sen är det påt igen!


EGEN TRÄNING I EGEN SANDLÅDA

Har ju gjort lite Farm-extreme-makover och då även börjat få en riktigt mysig sandlåda att leka med mina pållar i! Har monterat små lyktor i form av solcellslampor och det blev himmla mysigt. Skulle självklart velat ha nåra till, men det finns nåt som heter pengar som alltid ska broms den kreativa framfarten. Maja tyckte inte om att det blivit olika färg på gruset när hon skulle ner i sandlådan

-Så där har det INTE sett ut förut! E du säker på att det går å gå där?!

Efter lite övertalning så knatade allt den lilla bestämda damen ner för dagens tränings pass. Hon är en otroligt underhållande häst, extermt lättlärd men blir samtidigt väldigt frustrerad när hon inte förstår vad jag menar, och då måste jag upprepa tydligare och när hon då förstår, så är det som hon blir helt exalterad

-AHA!!!!Nu hajjar jag! KAN SJÄLV!!!!!!!!!!!!

Så gör hon övningarna av sig själv sen. Ibland tycker hon att vi ska göra de övningar hon lärt sig i egen ordning-särskilt bomövningar...Målstyrd robot är hon att likna med då och man får lirka med henne och be snällt om att

-Näe Maja...nu skulle vi ju göra volt-övergångar i 8an!

Det tar en stund innan hon ger med sig och går med på min övning, och när hon gjort den bra, så får hon springa över sina bommar-då e hon nöjd kan jag tala om!


ÖNSKNING I UPPFYLLELSE

Några bekantingar har önskat bild på nya hönan som fick efterträda salig Victoria som en marsdag bröt benet så grannen fick komma och förpassa henne till pippihimlen. Black Molly heter vår ny vackra svart pippi. Hon är lite skygg men hon har ju inte riktigt vant sig vid "stylen" här på gårn än.

På bilden ser ni även Heralda och Elvis.(Heralda är dotter till Victoria och Elvis är hennes pappa)

 Har även glädjen att säga att vi sannerligen glatt mången pippi av de vilda sorten oxå, sen vi skalade av "klippan". Det bildas nämligen perfekta pippipooler i bergsskrevorna.

Här är en lycklig, inför vintern, nybadad sädesärla.


MANUSTÄVLING I MINHÄST

Skall (förhoppningsvis) bli överhopad med massa manus från gulliga Min Häst-läsare inom en snar framtid! Ser verkligen fram emot detta! Antar att det kommer bli "dret-svårt" att välja ut någon/några som jag ska göra om till serie, men skoj ska det bli! Man kommer att kunna följa manuset/manusen till färdig serie här på bloggen!


 Så här jobbar jag...kanske lite annorlunda, men energisparande!


Nä nu ska jag dyka i kaffe koppen för att plita vidare på serieföljetongen jag håller på med!


På Återhörsel

Eiram-som borde ta ssig en dusch oxå...


ANNONS
Av Marie Bolk - 26 augusti 2008 11:42

Idag så har jag vart på tur med Sixpack. Han skulle besöka tandläkarn(har skjutit mitt eget tandläkarbesök på framtiden till förmån för min pålle...)

och jag vart lite bekymrad för en bula han fått under ögat...

 Självklart hade bulan, som vart tämligen oförändrad i två veckor, gått ner lagom te besöket-men jag tog det säkra för det osäkra och valde å röntga skallen på han. Hela resan i sin helhet har redogjorts av min medhjälpare på Sopemadingens blogg....se här på sidan under Länkar....;-) LÄSVÄRT....

 

Så här ser en drogad häst ut för er som inte sett det förut...! ;-))


Sixpacks tannebissingar va lite vassa och fixades till efter alla konstens regler hos Tandläkare Britta som alltid är lika go vänlig engagerad och KUNNIG!

 Lotta på samma ställe ska oxå ha en eloge för sitt tålamod med fjollig hästägare- för att inte tala om all proffesionell hjälp vi fått av henne varje gång vi vart där!TACK TACK


På Återhörsel

Eiram-porslinshästsinnehavare


ANNONS
Av Marie Bolk - 25 augusti 2008 11:28

Då jag sen urminnes tider retat mig på vår sjabbiga gårdsplan fylld med otäck slagg-svart som synden-hade tiden kommit för uppsjejpning av fjollträsk!

 Först måste erkännas att jag vart väldigt nöjd och glad för slaggen från början, då det möjliggjorde att inte vår fordonspark stod å götta te sig i leran på underredet....Ty det va bara gräs så långt ögat nådde år2003 när vi flytta hit!


 Nu skulle det anlända vackert vitt grus(beigevitt...för å va korrekt) så här skulle grävas! Då jag som vanligt har en plan-skulle jag med Gubbens hjälp icensätta dylik plan. Så vi skotta å grävde-grävde och skotta- i en hel vecka!

 Måste även nämna mitt lilla gärdsgårdsprojekt som börjat ta form...ska ha gärdsgård runt hela huset men börja enna på det nödda och tvungna stället först-mot gårdsplan. Här ska ni få se lite hur arbetet fortskridit!


-Vi sa bara skala av berget,sa jag

Konstigt att man aldrig lär sig att det inte finns något BARA!

En hel dag.tio lass med tippkärran-och 6-7timmar med högtryckstvätt senare-va vi klara.....

 Paddning av 800-900kvm....två gånger dessutom!

.......

Så nu e det "BARA" lite småpill kvar...som stenmurs sättninga och sliperskanter och...osv osv...


På Återhörsel

Eiram-trädgårdsarkitekten...;-)

Av Marie Bolk - 24 augusti 2008 11:53

Har varit på visning, hästpremiering, med salig High Stockxx´s barn och barnbarn.

 Det va 10år sedan jag var där med deras mor och tillika mormor....Får en klump i hjärtat vid tanken, men det känns underbart att min älskade vän lever vidare genom sina avkommlingar-och det hade inte spelat nån roll hur dom sett ut-(tre ben och huvudlösa)-för dom är vackrast i mina ögon!

 Tyvärr vart det lite snålt me poängen, så dom nådde ju inte riktigt upp till salig"Tanten"s 39p men det spelar ju ingen roll-hästar som e bättre i huvet får man leta efter-orädda och vänliga,coola men inte loja,pigga men inte sprättiga. Och det är ju vänner och vapendragare vi ska ha!!Vänner har man för deras inre kvaliteer-inte de yttre!

 Nåväl-det går ju inte att sticka under stolen med att god exteriör ökar sannolikheten för hållbarheten...men va spelar det för roll när så många lovande hästar rids och körs sönder.....?

 

Visst e dom söta!

 

Deras Mor/Mormor (se bilden ovan)hade oxå detdär "drömhuvet" fast hon va lite hetsigare än sina coola barn...Hon älskade bla allt som väsnades...särskilt motordrivna fordon av alla de slag!


På Återhörsel!

Eiram-stolt plast mor och mormor


Av Marie Bolk - 17 augusti 2008 11:22

Det har införskaffats pool på godset.

 Har inte blivit så många badtillfällen då Gubben e badkruka och jag minsann blivit det oxå av nån underlig anledning.

 Tur en har ve-panna så det va bara å stoppa i nåra extra veklampar, och vips så va det 32grader i poolen. På fyra timmar sjönk det bara till 30grader, men då börja Gubben å hacka tänder-så då fick han förpassas till sängen!

 

 En stolt poolskötare

 

En badkruka


På Återhörsel

Eiram-the poolpirat

Av Marie Bolk - 10 augusti 2008 10:43

Då vi(min kära Gubbe) för ett tag sen samlade ihop all sjöns skrot iform av metall på gården beslutades det för att göra dylik operation av allt som brinner oxå.

 

Här ser ni en pryl-en självbindare -som nu för tiden har bildat någon slags legering med nåt annat-en bil kanske -en gammmal Rolls Royce kanske-för att återuppstå som nåt helt annat i nästa liv. Här gör Gubben sista ritten på den gamla hästdragna prylen. Det är inte utan ett tungt vedmod man gör sig av med sånt där....väldigt sorgligt. Men vi kan inte ha dom kvar bara för att....vi har så möe bröte ändå!


ELDSDOP

Nåja...Tänkte jag skulle rida Maja i kärringsandlådan,innan brasan fjuttades på. Hann inte riktigt med detta för Gubben va otålig och ett tu tre sa det bar VOOOSCHHHH! 20 meter i från mig och Maja. Maja vände på en femöring och ämnade lämna sadlådan-men jag väjde för dörröppningen-och Maja fortsatte tillbaks MOT elden för att tvärnita på samma avstånd som vi varit för två röda sen...Därstod hon och tokstirrade medans hjärtat hennes pickade som på en liten fågel. Nåväl-jag lät henne stå-miljöträning får man ju passa på å träna när tillfälle ges!!!(Ska väl nämna att det kom ord ur min mun i aggressiva toner, ämnade för min Gubbe-under sträckan, då vi tidigare flygit mot uttgången.....men nu såg jag ju poängen med det hela!)

 En något upprörd Maja trippade mot stalllet där vi fick övat "stilla-vänta"

Maja, som är noga med sin träning-ville inte ens vri på huvet mot mig-hur jag än locka och pocka

-Du sa ju att jag skulle stå "Stilla och vänta"! Hit med godisen nån gång så jag inte blir stelopererad på plats!

 Så jag fick tatt nåra kort på en dryp still Maja!

 

DEN VÄRMANDE ELDEN 

Nåväl, resten av kvällen gick i eldens och vattnets och tillslut vinets tecken.

 All sjöns bröte samlades ihop och det eldades för glatta livet, självklart hade vi länspump nerstoppad i Långebo River så vi kunde kontrollera de små gräsbränderna som hadde en tendens att uppstå.Brasan hade även en tendens att bli lite större efter intagandet av vin- men jag antar att man får en annan toleransnivå på låghöjden då...

 

Men allt gick enligt plan och när det började skymma så börja det knorra i magen, så då va det bara att bära grillen till eleden och hälla på perfekt glödande kol och körven va klar på TVÅ sekunder! Sen la jag mig vid den värmande elden-för jag skulle minsann va eldvakt hela natten. Vid kl 0000 hade min Gubbe tröttnat på att hans tokiga sambo ev hade tänkt å bränna sig själv på bål(Han vet hur hårt jag sover) och slet upp mig från backen och det börjades spruta vatten på elden tills det bara va en blöt svart massa kvar på backen.

 Gubben och jag var extremt nöjda med vårt dagsverke! Möe dret hade fart te himmlen i ett emellanåt-mörkt moln....


På Återhörsel

Eiram-the pyroteknikerAv Marie Bolk - 4 augusti 2008 12:07

Min kära Gubbe väckte mig i morse med en fruktansvärd nyhet.

Tårarna har därefter envist trillat ner för kinderna på mig vid blotta tanken på det hemska som hänt..

 Ryrvikskans underbara lilla vovve Essie har på ett ofattbart plötsligt sätt ryckts från detta jordeliv...

Helt oförståeligt...hon blev bara 7år..

 Finns inga ord för detta tragiska...

Sänder de varmaste tankar till hela familjen Ryrvik...

 Farväl Essie-Du underbara hund-Du är saknad!

Usch-nu lipar jag igen.....vet inte va jag ska skriva....

 Önskar Du kom tillbaka Essie

En bild som säger mig så mycket-som jag snott från Ann-Louise, Då jag bla aldrig sett nån hund va så lik vargen i bamse....här med Lille Skutt.

Jag tycker hon är så sööööt på denhär bilden!!!


Vila i Frid,underbara Essie! 

                       Tim, Marie och Anders

Av Marie Bolk - 31 juli 2008 15:00

Jaha...så va det sista juli då. Bara en riktig sommarmånad kvar...Fast det kan ju va fint långt in i September oxå, så det är bar å hoppas!

Här kommer lite bilder på saker jag målat-tyvärr har jag endel måleri kvar...men det ska allt fixas innan vintern i alla fall!!


 

 

Pållarna vill nog ha det lite svalkigare än jag, dom börjar bli väldigt trötta på blodsugarna, men jag har haft dom inne på dagarna och det har ju varit uppskattat!

 -Här är min "fläkt-plats" säger Sixpack-som verkar ha gjutits fast under dagen på denna plats tills han får komma in.

-Tur det finns träd och skugga i min hage!säger Maja men som skriker efter mig i högan sky för att hon ska få komma in eller hitta på nåt kul!


Killarna är isolerade i sin hage för di har vart snoriga och febriga och hostiga-som tur va visade provtagningarna att det inte va nåt farligt som kvarka eller nåt annat jävulskap-utan "bara" förkylning och di får inte träffa andra och inte komma till nåt stall förrns dom e symptomfria säger veterinären!

Så tyvärr får de hålla tillgodo med den svalka som träden ger...

 

Tim


 

Mer som jag ska måla klart....

Presentation

Omröstning

Vem är du som läser min blogg?
 Du känner mig i största allmänhet
 Du känner mig pg av hästar
 Du har inte en aning om vem jag e
 Du vet vem jag e, men känner mig inte
 Du känner mig pg av bilar

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Eiram med Blogkeen
Följ Eiram med Bloglovin'

MIN GÄSTBOK


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se